CUBA CLICK!!!

Thursday, March 31, 2011

Maddi Jane - Jar of Hearts (by Christina Perri)








amazing kids...she's only 13 years old and she's better than Rebecca Black...ohhh gosh....once again.....ur so amazing beautiful princess



Wednesday, March 30, 2011

minuman botol kaca



korang pernah tengok tak minuman di atas ni..or korang pernah rasa tak?? well minuman dalam botol ni dah lama aku tak rasa..dulu masa kecik2 suka sangat beli air dalam botol ni lepas balik sekolah...time tu sebotol baru 70sen...panas2 naik basikal balik sekolah mesti beli air gas ni....macam2 color ada....

1st time since aku dah besar ni tengok air dalam botol ni ada jual masa aku g downtown dekat cheras....tapi time tu tak beli pon...tapi tadi ada jual jugak dekat fakulti aku...so pe lagi...

harga sekarang pun dah jauh beze dari dulu...sekarang rm 1.40...huh tak tau la tempat lain jual berapa hengget pulak kan....
omaigot....terasa tua sangat dah....harga dulu dan kini jauh berbeza....

aishhh nak makan maggie sekarang ni pon dah tak mampu kan...dulu maggie 60sen je sepeket...sekarang ada yang mencecah rm1.50....



zaman aku tua nanti tak tau la harga barang naik berapa tinggi lagi...so misi dan visi aku adalah....BERKAHWIN DENGAN TAN SRI.....sekian!~~



minuman bertenaga....huhu layan air ni je dalam class td..belajar pon tak...aishhh class sejam ni lah hasilnya....larrghhhaa jek...



dilema pemiutang




korang pernah rasa tak bila someday korang nak pungut hutang2 korang dekat si penghutang, korang tibe2 je rasa macam serba salah nak mintak duit tu???? apa korang buat? apa ayat or strategy korang?? adakah...............



1. mat....aku nak pakai duit la sekarang..boleh ko bayar tak hutang ko kat aku?

2. masa keluar beli barang dgn si penghutang, mintak dia bayarkan barang anda then cakap cmni.." bayarkan ek..kira tolak hutang la tu"

3. msg gtau "wei sila jelaskan hutang anda dlm masa 24 jam"

4. ko ada duit tak?? aku tengah kering ni..nak pinjam..ehh ko ade hutang dgn aku kan...kira cincai kira lah

5. Kiah..aku ade hutang ape2 tak kat ko ek?? ke ko ade hutang ape2 kat aku?

6. Jenab....hari ni dah gaji kan...so paham2 la ek

7. heiii jebat..aku bukan ahlong, aku mau tolong!!!



mesti banyak lagi kan contoh2 situasi korang...dalam hal ni, aku pelik, kenapa kita yang si pemiutang pulak yg rasa segan atau malu2 nak mintak hak atau duit kita???

mungkin yang pinjam tu sedara mara kita, kawan2 baik atau adik beradik, so kira masih nak jaga hati mereka

tapi...pelisss la wahai penghutang...patut anda berasa lebih peka and malu akan hal ini...

adat dunia....menerima lebih baik dari memberi.....kan 100x????????



Tuesday, March 29, 2011

simple and quick steps




video


hana tajima style





video





Lagu SMK Seri Serdang






old skool






hari tu masa aku godek2 youtube saje la nak cari lagu sekolah dulu kan...tup tup terkeluaq lagu sekolah menengah aku ni...pe lagi...terbahak2 la aku....tapi pastu terus berdiri dgn tabik spring....haha lagu ni sebenarnya my junior yang cipta..masa tu sekolah buat pertandingan mencipta lagu sekolah...lagu ni ala2 nasyid kan...hahaha bila ingat2 balik, time perhimpunan aku mesti memekak kat belakang sekali...almaklumlah, walaupun rendang tapi aku kan super senior kt sekolah tu...so semua pelajar form 6 kena duduk belakang..pe lagi....berjimba la....ahaha miss that moment...


gandingan mantop....good job zizan




percubaan pertama zizan rap..cool kan...dina pula dah lama sunyi...sekarang lebih mantop jd DJ radio...1st time tgk muzik video ni dah suka....omg...and one more thing, budak gurlz dlm video ni muka cam Tiz Zakiah tak??



Sunday, March 27, 2011

kekasih kulit gelapku


video


power rangers yellow yawww



sentiasa mengorek bijih



hana tajima junior...

Friday, March 25, 2011

DETIK PRODUCTION (intro)



puhhhhh.....hari ni sangat2 letih yg teramat...dah lama tak buat kerja2 kayu tp hari ni terpaksa kerah tenaga demi utk membuat props teater....huh....ilang sume keayuan datin hokeh...teasa sangat macam abang kacak harini...tak caye????? check this out!!!!!










sapa2 yang nak upah tukang kayu pasni jangan segan2 call datin k...hanya yg terbaek datin bg...



Thursday, March 24, 2011

shawl ala siti



hai korang....hari ni kan tibe2 je dapat idea gewdix nak wat video tutorial pakai shawl.... huhu selama hari ini asyik tengok tuto dari cik manis ayun, puan hana tajima and yang lain-lain je kan so kali ini dengan kembang idung nye datin nak tunjuk video datin pulak....hahahaha
KITA ENJOY!!!!!!!




video


buat video dalam bilik, pic ni amik dalam library...huhu




Monday, March 21, 2011

dugaan semalam


aishhhhh......


thanx sayang




Tuesday, March 15, 2011

job seeker



nak luahkan rasa berterima kasih kepada fakulti

kerana mengeluarkan sijil pengesahan sementara pelajar tahun akhir bagi memudahkan kami mencari peluang pekerjaan.....

sijil ni dwi bahasa...up to us nak ditulis dlm bhs apa

aku pilih english la kan...ofcz la sbb aku bdk BA english



perasan kejap cam blaja dekat Oxford...muntoh!!



bagi universiti lain tak tau la ade ke tak sijil sementara ni....


so far, status aku adalah job seeker yg active.....



Monday, March 14, 2011

green ribbon campaign







uolls pernah dengar tak ape itu GREEN RIBBON ASSOCIATION?? Haaa kalau tak tau..click je link tu ok...

actually dalam bulan lepas, mase aku hang out dengan kawan punya kawan kepada kawan (berapa banyak punya kawan daaa) ..

kami dok sembang2 tanyalah u buat pe, i buat pe, uolls buat pe....

tup tup..kua la cerita pasal keje2 amal ni kan... aku tanya lah budak tu pe jadahnya green ribbon yang die join tu...

so die pun buatlah ceramah mini sikit....krrooohhhh2...(dush sebijik...hurmmm booleh terlelap jap..kesat2 ayak liur)

tapi memang aku ni wajib dapat ceramah free pon kan...

kebetulan persatuan die tu tgh mengumpul barangan seperti baju ke perabot ke pe ke tok diberikan kepada orang2 yang homeless....

so daripada aku buang je baju2 lama aku tu bek wat amal kan...

so last week...aku pun merajinkan punggung sambil menghayun tangan mengemas almari pakaian...

kemas punya kemas,

taaadaaaa 2 plastik besar hitam tu baju and seluar yang dapat aku collect....


ni la rupanya baju2 yg selamat di pack dlm plastik itam



Sunday, March 13, 2011

lets pray for them




TIDAK KIRA LAH

KITA BERLAINAN AGAMA

BANGSA

WARNA KULIT

BAHASA

ADAT DAN BUDAYA

TAPI INI ISU KEMANUSIAAN

LETS PRAY FOR THEM

earthquake and tsunami in Japan 11 mac 2011




Tuesday, March 8, 2011

SIAPA NAK SELENDANG FREE???


hai korang....

hari baik bulan baik ni kan (cam ringtone raya)

aku dgn berbesar hati nak bagi korang selendang free

but...2nd hand lar

material die yg lembut

condition: 95% elok

alarrr...shawl yang mule2 dulu dikeluarkan tu

sekarang datin layan yg keras2 je....(ckp style metal) hahaha

cara nak dapatkannya??

senang saja...

ini bkn contest tapi memang nak bagi (ckp style David Teo)

datin tak pos tau

siapa nak datang sendiri k...

kalau jauh???

still boleh dapat...but kena la bg reasons yg meruntum jiwa datin cikit

baru datin poskan....

ni tak de close date punya...

sape cepat, dia dapat!!!

sapa2 yang minat, call datin terus or comment saja post ini k

untuk kawan2....sila berkunjung ke bilikku,

yang jauh, sila comment n3 ku


YANG PASTI SIAPA CEPAT DIA DAPAT!!!

Sunday, March 6, 2011

WORKSHOP SOLO PERFORMANCE WITH MR NAMRON



aduuhhhh!!!! kreekk...kreekk...pop...pop...

dengar tak bunyi tulang2 aku semua dah bergoyang...

skru dekat lutut pon dah longgar

ni semua gara2 workshop semalam...

aku ade cerita pada entri yg lepas kan....

ingat lagi?? aishhh cepat betol lupa...

8am-11pm!!!

can u imagine???

walaupon penat teramat2 sangat

but....

makanan BEST!!!

ilmu lakonan melimpah ruah dapat belajar

Mr.Namron sangat cool and ENCEM!!!

dan yg paling penting...

aku dah KUWUS!!!!!

haaakk tui!!!

jom layan pictures dari stalker yg amatur..huh...lupe bwk camera..

terpaksa guna kodak hp (sewel)





see....dah macam paparazi tak..die tidor pon nk snap pic


OK NOW TIME TIRU GAYA PENGARAH TERHEBAT





ADUHHH....tak habes2 dgn hantu kak limah


OK..SEKARANG DGN MUKE TAK MALUNYA, MENCARI MR.NAMRON UNTUK BERGAMBAR (dah tak terbendung dah rasa2 batak di dalam diri ni)




omg...muke aku...macam indo habes...muke belacan cz seharian berkampung dkt dewan besar



Friday, March 4, 2011

DETIK PRODUCTION at ISTANA BUDAYA


~~~untuk intro...lihat video ini dulu k~~~


video



semalam, Detik Production (bukan Datin production) telah ke Istana Budaya untuk belajar teknik2 lighting, set&props and other things la yg related dgn teater bcoz insyaAllah in April ni our production akan mengadakan 1 persembahan teater...

yang pic datin sebelum2 ni yg pakai sari tu pon one of our project teater juga...ni kira teater lain..hurmmm actually this semester our production kena buat 3 persembahan teater dalam bulan yang sma..APRIL...venue je lain2...( pengsan sekejap)

ok lah...jom kita usha apa yang ada di IB tu..haaa and one more thing, masa datin pegi IB semalam,datin rasa teruja gila coz tula 1st time datin dapat jejak kaki dekat atas stage IB yg taraf the world tu kan..
selalu dapat tgk dari bawah jek

lagi...

datin dapat masuk or snap pic dekat dalam set teater muzikal TERIMA KASIH CINTA yg tgh now showing tu kan...

lagi....

datin jumpa Aflin Shauki hokeh(eh lupa nk ltak ayat "kawan" dekat depan..kawan datin yg jumpa aflin) dushh sebijik...semalam die dtg IB and melawat Panggung Sari tu cz maybe ade next project kot...




bergambar b4 masuk...itu harus la kan


tak dapat tengok teater Terima Kasih Cinta (TKS)...amik pic kat poster pon ok la kan


ratu and raja drama..belom masuk dah berderet2 gambar


masa dengar taklimat dr pengawai pemasaran ni, mata dah kelain dah...asyik pandang ke stage je..bila aku leh naik kan...nampak tak set atas tu? tu lah set TKS


akhirnya...dapat jugak naik atas stage IB...feel memang different gila dr stage dlm U...ase cm Syarifah Amani jap...


yes....dapat gak merasa masuk set tu...



datin bergambar dgn lecturer datin yg cun melecun..auwww..single lg tau


setelah mendapat ilmu yg sarat dekat dlm Panggung tu (gambar je yg terlebih sarat)...datin pon mau berangkat pulang diiringi bodyguard2 datin...


rombongan datin pon nak posing dulu b4 balik




pewot rasa lapar gila..rupanya dr pg tak makan..so kami pon skali lagi berjimba di Alamanda..huhu


mak aiii...ni makan ke melantak...ehhh pinggan tu besar ok..(padahal tak sah kalau tak melantak nasi sehari)

ekkk...Alhamdulillah..kenyang..ehh rasa cam nak cuci2 je mulut ni...aiskrimmmm???



that all from IB...esok datin akan ke bengkel teater pulak....Seharian disana Dari 8am-11 pm (pengsan)...bersama pengarah, pelakon dan penulis skrip terhebat MR.NAMRON

Siapa beliau???


hint....


beliau merupakan penulis skrip&pelakon filem Gadoh, and filem Paloh


FOR DETAIL, AFTER BENGKEL DATIN REVIEW K..

CAUCINCAU

MUUAAAHHHH!!!!!!!


Tuesday, March 1, 2011

PERSAINGAN BERMULA

pic ini yang aku pertaruhkan....hope u like it



haiii semua...hari ini 1mac sampai 4 mac bermula lah undian poll bagi AYUN AYUNAR MY STYLE CONTEST yg aku pernah post dulu kan...

so u guys...pe lagi...please vote for me ok...

GO TO THIS LINK

AYUN AYUNAR

MY USER NAME: SITI SUHAILA

PILIH NO. 87

CLICK PADA KOTAK YG PALING KIRI

THEN, CLICK VOTE

thanx sangat2

SAYANG SEMUA